schoonGevolg van de spectaculaire daling van de electriciteitsprijs van windenergie op zee (en de lage stroomprijs in Duitsland) is dat windmolens op land in versneld tempo minder rendabel tot verlieslatend worden. Bijgaand een artikel uit het FD van april 20016

‘Exploitanten met nieuwbouwplannen zullen opnieuw gaan rekenen of met de huidige lage elektriciteitsprijs gecombineerd met de huidige subsidiesystematiek, het investeren in windenergie op dit moment wel rendabel is’, zegt beleidsadviseur Nick Waltmans van Pawex.

Als windturbines rondom zwolle rendabel willen zijn is een as hoogte van boven de 135 meter geen overbodige luxe. Op Industrieterrein Voorst is dit niet realistisch en helaas heeft de Gemeente Zwolle, tijdens haar vooronderzoek, geen interesse in mogelijkheden op andere locaties.

https://fd.nl/ondernemen/1147385/windturbines-lijden-verlies-door-lage-stroomprijs

 

Advertenties